Ons Logopedie Team

Alle logopedisten van Logopedie Winterswijk – Eibergen – Groenlo volgen bij- en nascholingen, ze zijn aangesloten bij diverse kwaliteitskringen en blijven op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van logopedische zorg en kwaliteit. Ook zijn ze allen lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Youtha ten Velden

Specialisaties
OMFT, Dysfatische ontwikkeling, logopedie bij Down syndroom, mimetherapie, ziekte van Parkinson, stemstoornissen, Manuele Facilitatie van de Larynx (MFL), logopedie bij chronische hoestklachten volgens het SPEICH-C programma, oncologische en neurologische slikstoornissen, afasie, dysartrie, spraak- en slikrevalidatie na een totale laryngectomie, facialis parese, dementie, gehoortraining na plaatsing CI, PROMPT 1, Stotteren bij volwassenen en adolescenten, Stotteren bij jonge kinderen, Logopedie bij hoofd- en halsoncologie. Leesspecialist.

Wie ben ik?

Youtha is sinds juni 2011 afgestudeerd als logopediste aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Voorafgaand aan deze studie heeft zij middels verscheidene opleidingen ervaringen opgedaan in het begeleiden van kinderen in hun persoonlijke ontwikkeling. Per 1 juli 2013 is zij één van de praktijkhoudsters van Logopedie Winterswijk-Eibergen-Groenlo Youtha is aangesloten bij de kwaliteitskring in de regio, waar ze sinds begin 2013 kwaliteitskringbegeleider van is. Daarnaast staat ze geregistreerd in het kwaliteitsregister voor Paramedici en is ze lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie.

Liona Mast

Specialisaties
preverbale logopedie, dyslexie / lees- en spellingproblemen, articulatiestoornissen (fonologisch & fonetisch), PROMPT 1, schisis, OMFT, spraakafzien.

Wie ben ik?

Liona is sinds maart 2008 afgestudeerd als logopediste aan de hogeschool Windesheim te Zwolle. Direct na het afstuderen is zij begonnen met haar werkzaamheden als logopediste bij Logopedie Eibergen. Sinds 1 juli 2013 is zij hier één van de praktijkhoudsters van. Liona staat sinds 2010 geregistreerd als preverbale logopedist. Ook is zij sinds 2014 geregistreerd als dylsexiespecialist en is partner van Berkel-B waarvoor ze vergoede dyslexiebehandelingen uitvoert. Liona is lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Daarnaast is ze aangesloten bij verschillende kwaliteitskringen.

Daphne klein Entink

Specialisaties
articulatiestoornissen, taalstoornissen bij meertalige kinderen, stotteren (RESTART DSM Werkwijze), OMFT,  Taal in Blokjes, Weerklank gebaren, PECS, ComVoor.

Wie ben ik?

Daphne is sinds februari 2006 afgestudeerd als logopediste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Direct na het behalen van haar diploma is zij als logopediste aan het werk gegaan, zowel binnen de vrijgevestigde praktijk als in het speciaal onderwijs. Hierin heeft zij dan ook verschillende bij- en nascholingen in gevolgd om haar deskundigheid uit te breiden om zo de diverse doelgroepen nog beter te kunnen begeleiden en ondersteunen. Per 1 februari 2016 is Daphne Logopedie Eibergen-Groenlo komen versterken. Daphne is voornamelijk werkzaam in Groenlo. Daphne staat geregistreerd in het kwaliteitsregister voor Paramedici en is lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie.

Ellen Dijsselhof

Specialisaties
OMFT, Taal in Blokjes, PROMPT 1

Wie ben ik?

Mijn naam is Ellen Dijsselhof. Sinds 2018 ben ik werkzaam als allround logopedist in de vrije vestiging en vanaf augustus 2020 werk ik met veel plezier bij Logopedie Eibergen. Hier ben ik werkzaam op basisscholen en de praktijklocaties in Eibergen en Winterswijk. Ik behandel veel kinderen met spraak en of taalproblemen, een foutieve slik maar ook kinderen met lees- en spellingsproblemen. Ik ben aangesloten bij Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie en sta geregistreerd in het kwaliteitsregister voor Paramedici.

Jiska Lievers

Specialisaties

Lezen en spellen bij kinderen, Stemklachten,  Manuele Facilitatie van de Larynx, articulatiestoornissen

Wie ben ik?

Mijn naam is Jiska Lievers en ik ben sinds 2017 werkzaam bij Logopedie Winterswijk. Ik behandel voornamelijk kinderen met spraak -en taalproblemen, en begeleid ik kinderen waarbij het aanvankelijk leesproces moeizaam ontwikkeld. Daarnaast zie ik ook stemcliënten. In januari 2020 heb ik mij gespecialiseerd in Manuale Facilitatie van de Larynx (MFL) en zie ik nu steeds vaker volwassenen met globusklachten. Tijdens mijn behandelingen werk ik hulpvraaggericht en vind ik ouderbetrokkenheid erg belangrijk.

Sietske te Braake

Specialisaties
Taal in Blokjes, Ziekte van Parkinson en parkinsonisme, Communicatieve Taaltherapie 2.

Wie ben ik?

Mijn naam is Sietske te Braake en sinds juli 2022 ben ik afgestudeerd als logopedist aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam bij Logopedie Eibergen-Groenlo-Winterswijk, je ziet op de praktijklocaties in Groenlo en Eibergen. Daarnaast ben ik te vinden op verschillende scholen in Groenlo. Ik behandel veel kinderen met spraak en/of taalproblemen, kinderen met afwijkende mondgewoonten en lees- en/of spellingsproblemen. Sinds januari 2024 ben ik aangesloten bij ParkinsonNet, ik help mensen met Parkinson(isme) onder andere met problemen in de spraak en slikken. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie en ik sta geregistreerd in het kwaliteitsregister voor Paramedici.

Linda Meinen- Van Eijk

Specialisaties
OMFT, ziekte van Parkinson, taalontwikkelingsstoornissen, PROMPT 1, lees- en spellingsproblemen bij kinderen, Taal in Blokjes

Wie ben ik?

Linda is sinds 2016 afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool van Rotterdam. Na het behalen van haar diploma is zij direct fulltime aan het werk gegaan als logopedist in een allround praktijk. Daarna heeft Linda gewerkt in de verpleeghuissetting. Door deze diverse werkplekken, heeft Linda veel ervaring opgedaan in diverse problematiek bij zowel kinderen als volwassenen. Sinds april 2021 is Linda verbonden aan onze praktijk. Linda is werkzaam in Winterswijk, zowel op scholen als op de praktijklocatie. Linda is lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Mendy Rutten

Specialisaties
PROMPT 1 & 2, communicatieve taaltherapie, DGM, dyslexie / lees- en spellingproblemen, OMFT, taalstoornissen bij meertalige kinderen.

Wie ben ik?

Mendy is sinds juni 2011 afgestudeerd als logopediste aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Na gewerkt te hebben in verschillende praktijken is Mendy sinds 1 maart 2019 werkzaam bij Logopedie Eibergen – Groenlo. Mendy is voornamelijk werkzaam in Eibergen. Ze staat geregistreerd in het kwaliteitsregister Paramedici.

Pamela Nengerman

Specialisaties
dyslexie / lees- en spellingproblemen, articulatiestoornissen (fonologisch & fonetisch), PROMPT, OMFT.

Wie ben ik?

Pamela is sinds augustus 2007 afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Direct na het behalen van haar diploma is zij als logopediste aan het werk gegaan, zowel binnen de vrijgevestigde praktijk als in het speciaal onderwijs. Naast het werken heeft zij ook de opleiding Pedagogiek gevolgd en is hierin afgestudeerd in 2009. Pamela is al 14 jaar werkzaam in Winterswijk. Eerst bij Logopedie Winterswijk en sinds september 2019 bij Logopedie Winterswijk- Eibergen-Groenlo na de overname van de praktijk door Youtha en Liona. Ze staat geregistreerd in het kwaliteitsregister voor Paramedici en is lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie. Pamela staat daarnaast sinds 2014 geregistreerd als dyslexiespecialist en voert vergoede dyslexiebehandelingen uit voor Berkel-B

Sümeyye Usta

Specialisaties
Preverbale logopedie, PROMPT, articulatiestoornissen, taalstoornissen

Wie ben ik?

Sümeyye is sinds juli, 2019 afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en is zij direct na het afstuderen bij Logopedie Winterswijk-Eibergen-Groenlo komen werken. Ze is voornamelijk werkzaam op de praktijk en diverse scholen in Winterswijk. Daarnaast is zij prelogopediste waarbij ze aan huis komt voor hulpvragen van ouders/verzorgers omtrent eet- en drinkproblemen bij baby’s. Sümeyye verwerkt de voordeel van haar tweetaligheid in het beroep door Nederlanders van Turkse komaf te begeleiden, adviseren, stimuleren en te behandelen. Sümeyye staat geregistreerd in het kwaliteitsregister voor Paramedici en is lid van de Nederlandse vereniging voor Logopedie en Foniatrie. Ze is aangesloten bij de kwaliteitskring voor preverbale logopedie en neemt zij deel aan intercollegiale overleggen.

Wie ben ik?

Mijn naam is Lilly Hulzink. Per 14 juli 2022 mag ik mij officieel logopedist noemen, want op deze datum ben ik afgestudeerd aan Hogeschool Windesheim in Almere. Een droom die ik op 45-jarige leeftijd hebt vervuld. Twee dagdelen in de week behandel ik volwassenen met taal-, spraak- en slikproblemen op een zorgboerderij en aan huis. Daarnaast ben ik te vinden op basisscholen en de praktijk in Eibergen en Winterswijk. Het afgelopen jaar heb ik voornamelijk mensen met adem- en stemproblemen behandeld, waaronder een aantal mensen met Long-Covid. Na het volgen van de aanvullende cursus Manuele Facilitatie van de Larynx (MFL) kunnen ook deze mensen bij mij terecht.

Lotte van Ast

Specialisaties
Manuele facilitatie van de larynx, dysfagie, afasie, apraxie, dysartrie, organische en functionele dys-/afonie (stemproblemen), SOLK, gehoor, globus, chronische hoestklachten, fonetogram, OMFT, taal- en spraakontwikkeling bij kinderen. Na het afronden van de cursus Polyvagaaltheorie zal Lotte deze aspecten tevens meenemen binnen haar therapie.   

Wie ben ik?

n 2014 afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na het afstuderen heeft Lotte in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk (SKB) en in logopediepraktijk de Weerklank gewerkt. Hierna heeft ze een jaar in het Medisch Spectrum Twente in Enschede gewerkt. Vanaf 2015 is Lotte werkzaam geweest als logopedist in het SKB, waar ze veel ervaring heeft opgedaan in de klinische-, poliklinische-, alsook in de revalidatiesetting. Ze onderzocht en behandelde volwassenen met logopedische problematiek bij diverse onderliggende ziektebeelden, o.a. logopedische problemen bij (niet aangeboren) hersenletsel. Ze heeft daarnaast ervaring met larynxfacilitatie, stemproblemen (dys- en afonie), het afnemen van fonetogrammen, globus, aerofagie en chronische hoestklachten. Daarnaast is ze ervaren in het behandelen van cliënten met (diverse logopedische problemen bij) SOLK. Haar interesse ligt tevens bij de taal- en spraakontwikkeling bij kinderen, NT2 en OMFT. Met veel plezier heeft Lotte nu de switch gemaakt naar de logopediepraktijk, waar ze werkzaam is in zowel Winterswijk, Eibergens alsook Groenlo. Met haar opgedane ervaring zal ze met veel enthousiasme de cliënten hulpvraaggericht en met oog voor het geheel behandelen. Ze vindt ze het belangrijk dat het contact laagdrempelig is. Lotte staat geregistreerd in het kwaliteitsregister voor Paramedici en is lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie.  

Alwine De Raad-Leferink

Praktijkondersteuner

Wie ben ik?

Alwine De Raad-Leferink. Sinds november 2017 is Alwine het vaste aanspreekpunt binnen de praktijk als financieel-administratief en praktijk ondersteunend medewerkster in de breedste zin van het woord.

Wie ben ik?

Janneke Evers is sinds 2017 afgestudeerd als logopediste aan de Hogeschool Windesheim. Ze heeft sinds die tijd als logopedist gewerkt in de vrije vestiging en in het (speciaal) basisonderwijs. Sinds januari 2022 werkt Janneke bij logopedie Winterswijk – Eibergen – Groenlo. 

Per 1 juli 2022 werkt Janneke als praktijkondersteuner binnen de praktijk en niet meer als behandelaar.